De verwijder tool

 

 

De verwijdertool is een vernieuwing ondergaan. De tool wordt sindsdien ondersteund door kunstmatige intelligentie en weet daardoor het onderwerp te herkennen en ook diens omgeving. Daardoor zijn resultaten nog realistischer na het verwijderen van de ongewenste onderwerpen. Daarnaast heb je ook minder na werk. Zo hoef je hooguit een paar kleine details te retoucheren om tot een realistisch beeld te komen. Bijvoorbeeld een kleine correctie aan de tegels in de bovenstaande afbeelding.

Een object verwijderen met de tool verwijderen:
1. Open de gewenste foto in Adobe Photoshop.
2. Selecteer de tool verwijderen of gebruik sneltoets ‘J’. Let er wel op dat je de juiste optie gebruikt: tool verwijderen.
3. Kleur het gebied in dat verwijderd moet worden. Gebruik de
sneltoets: [ of ], om het formaat van het penseel te wijzigen.
4. Laat de kunstmatige intelligentie haar werk doen. Verfijn eventueel de kleine foutjes op dezelfde wijze als bij stap 3.

Deze optie staat bovenaan ons lijstje aangezien de tool verwijderen het beste werkt. Zeker nadat de tool op kunstmatige intelligentie draait. Dat maakt dat er eigenlijk vrijwel geen verfijning hoeft te gebeuren nadat het ongewenste object automatisch is verwijderd. Ook bij het verwijderen van de schaduw weet de Tool Verwijderen gemakkelijk de lijnen aan te vullen om het perspectief voldoende tegemoet te komen. Er is dan ook minimale verfijning nodig naderhand.

GENERATIEF VULLEN

Met deze optie die momenteel enkel nog beschikbaar is in de Bèta versie van Adobe Photoshop is het mogelijk om op basis van kunstmatige intelligentie objecten te verwijderen, maar ook toe te voegen aan de foto. Zo kun je zelfs hele foto’s opbouwen door middel van generatief vullen. Een groot voordeel is dat de optie ook de compositie kan aanvullen, zodat je van een verticale een horizontale foto kunt maken. Echter kijken we in dit artikel of generatief vullen ook een handige tool is om objecten te verwijderen.

 

 

Generatief vullen gebruiken om ongewenste objecten te verwijderen:
1. Open de gewenste afbeelding in Adobe Photoshop Bèta
2. Gebruik de (magnetische) lasso tool om mooi ruim rondom het object de selectie te maken. Zorg ervoor dat een deel van de achtergrond meekomt, zodat Photoshop leert over de achtergrond.
3. Selecteer de optie: generatief vullen, en wacht tot Photoshop met drie opties komt.
4. Kies één van de opties of vraag oneindig nieuwe opties op tot je de juiste gevonden hebt.

Omdat generatief vullen met verschillende variaties komt kan het voor een nieuwe toevoeging voor de foto zorgen (zie onderstaande voorbeelden). Misschien zelfs mooier dan je zelf zou kunnen verzinnen. Anderzijds is de exporteer kwaliteit iets minder hoog.

 

 

Jullie Fotocameraatje, Jan Spoel

Mail@janspoel.nl

www.janspoel.nl

PS, Om misverstanden te voorkomen, dit is hoe ik er over denk, het staat iedereen vrij een andere mening te hebben of het oneens te zijn. Ik hoef geen gelijk te hebben maar ik heb het natuurlijk wel.