Foto omzetten naar aquarel in Photoshop

 

Wil jij een foto omzetten naar een aquarel schilderij in Photoshop? Dat kan vanaf nu enorm makkelijk én super realistisch. Benieuwd hoe jouw foto’s eruit zien als waterverf kunstwerk? Probeer het dan snel uit.

Al jaren probeer ik om op een makkelijke manier foto’s om te zetten naar aquarel in Photoshop, maar dat bleek nog niet zo makkelijk. Het zag er altijd erg digitaal en onrealistisch uit. En extra programma’s die hier wel goed in zijn, zijn behoorlijk aan de prijs. Maar sinds de komst van Generative Fill met AI lijken de mogelijkheden van Photoshop eindeloos. Daarom leg ik je in deze tutorial stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Het enige wat je nodig hebt is Adobe Photoshop Beta waarin je deze kunstmatige intelligentie kunt gebruiken.

Je foto omzetten naar aquarel / waterverf in Photoshop

Stap A:Open de foto die je wilt gebruiken. De techniek werkt het beste op foto’s zonder mensen, zoals landschappen, steden, etc. Ook foto’s met veel contrast en veel verschillende details doen het goed. Maar je kunt natuurlijk alles uitproberen. Klik in het gereedschapsmenu op de knop ‘Bewerken in Snelmaskermodus’. ( sneltoets Q )

 

Stap B :Selecteer vervolgens je hele foto (sneltoets ; Command + A / CTRL + A) )

 

 

Stap C : Vullen , ( sneltoets Shift + F5 ) Hiermee leg je de basis voor je omzetten van je foto naar aquarel. Zet de inhoud op ‘kleur’.

Klik op kleur en nogmaals op kleur Vervolgens vul je de kleurcodes HSB in op 0, 0, 30. Klik op OK en laat ‘Overvloeien’ op normaal en 100% staan. Klik weer op OK.

Je ziet nu een rode gloed over je foto, dit is het snelmasker.

Klik opnieuw in je gereedschapsbalk op het icoontje van het snelmasker om dit onzichtbaar te maken. ( sneltoets Q)

Er is nog steeds een selectie actief in je foto, deze zie je alleen niet meer.

Stap 4: Ga nu naar de balk voor Generative Fill. Typ hier ‘watercolor’ in en klik op genereren. Laat AI z’n werk doen en na eventjes wachten zul je zien dat Photoshop jouw foto omzet naar een aquarel schilderij. Je krijgt drie opties, dus kijk welke je het mooiste vindt. Nog niet helemaal tevreden? Klik dan opnieuw op genereren voor drie nieuwe opties!

 

Jullie fotocameraatje; Jan Spoel


PS, Om misverstanden te voorkomen, dit is hoe ik er over denk of hoe ik het doe, het staat iedereen vrij een andere mening te hebben of het oneens te zijn. Ik hoef geen gelijk te hebben maar ik heb het natuurlijk wel.