LUMINAR SNELTOETS: VOOR EN NA

Met deze sneltoets kun je heel vlot het origineel naast de bewerkte versie houden. Dat kan handig zijn wanneer je bepaalde bewerkingen overweegt, maar niet zeker bent hoe de bewerking naast zich verhoudt tot het origineel. Door de sneltoets te gebruiken kun je tussendoor spieken.

Sneltoets: \

LUMINAR SNELTOETS: IN- EN UITZOOMEN

Een optie die vaak gebruikt wordt is de zoom optie. Dat is mogelijk op diverse manieren. Zo kun je met de muis over de foto scrollen om in- of uit te zomen. Om nog specifieker in te zoomen kun je de volgende sneltoetsen gebruiken:

Ctrl (command) + + (zoom in)
Ctrl (command) + – (zoom uit)
Ctrl (command + 0 (volledige weergave)

LUMINAR SNELTOETS: MASKER

Door het masker te gebruiken kun je op selectieve gedeeltes van een foto bewerkingen toepassen. De sneltoetsen bieden de mogelijkheid snel te wisselen tussen het soort masker die je aanmaakt:

B: Activeert het penseel
R: Activeert het radiaal verloopfilter
G: Rond filter

LUMINAR SNELTOETS: BEOORDELEN

Nog een handige sneltoets zijn de cijfers 0 tot en met 5. Met deze cijfers kun je jouw foto’s kwalificeren. Zo weet je welke foto je bijvoorbeeld nog zou willen bewerken en welke al klaar zijn. De getallen 6 tot en met 9 bieden ook mogelijkheid om foto’s te onderscheiden aan, maar dan op basis van een kleurenlabel.

LUMINAR SNELTOETS: FOTO’S DRAAIEN

In sommige gevallen moet je vlot foto’s bijdraaien. Dat kan met de sneltoetsen nóg vlotter. Hiervoor hanteer je de volgende sneltoets:

Ctrl (of command) + [ (draai naar links)
Ctrl (of command) + ] (draainaar rechts)

LUMINAR SNELTOETS: MEERDERE FOTO’S EXPORTEREN

Wanneer je alle foto’s bewerkt hebt, zijn ze gereed om te exporteren. Dat kan op een vlotte wijze door eerst alle foto’s te selecteren met ctrl (command) + a

Vervolgens gebruik je de volgende sneltoets om het exportmenu te openen:
sneltoets ctrl (command) + shift + e

LUMINAR SNELTOETS: FOTO’S SELECTEREN

Wanneer je in de catalogus foto’s aan het uitzoeken bent is het ook mogelijk om een bepaalde selectie te maken. Dit is mogelijk door ctrl (command) ingedrukt te houden. De foto’s zullen nu tot de selectie behoren. Handig, want zo zou je ook een bepaalde selectie aan foto’s kunnen exporteren met de eerder genoemde sneltoets!